Billig pellets

Billig pellets låter naturligtvis som en bra affär. Man bör dock tänka sig för och se till vad billig pellets är tillverkad av för träspån. Dyrare pellets kan ofta ge samma värmeekonomi i slutändan som billig pellets.

Detta förklaras genom hur olika energirika pellets är beroende på vilket träslag spånen i pellets är utav. På detta sätt kan pellets av bättre ett träslag ge mer energi och vara drygare än pellets av sämre träslag.

Sämre träslag i pellets brukar heller inte ge lika fullständig förbränning vilket leder till att brännaren snabbare sotar igen och man måste rengöra brännaren oftare

Ett tips för billigaste pellets är ändå att se över vilka pelletstillverkare man har i närheten av sitt hem. Att köpa direkt från tillverkaren ger alltid bättre pris än med mellanhänder.
Hämtar man dessutom sin pellets själv så kan man spara en bra slant. Slutligen återkommer vi till kvalitén av träslaget som är lättare att få information om då man köper pellets direkt av en tillverkare.

Träslag att föredra som beståndsdel av pellets är furu som haft mycket innehåll av kåda samt hårdare träslag och kärnträ då dessa avger väldigt mycket energi vid förbränning.

Ta gärna en titt under länken här till höger eller nedan för att Hitta ditt närmaste pelletsföretag, tillverkare eller grossist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *